Præsentation

Jeg hedder Preben Sloht, er født den 11. marts 1952 og er Artillerist af profession. Jeg har været soldat i 53 år men inden da tog jeg realeksamen og en uddannelse som kommis i De Forenede Danske Brugsforeninger (FDB), Hirtshals afdeling. Jeg har gjort tjeneste i Varde, Ringsted, Hærens Officersskole på Frederiksberg, Skive og Karup. Af international tjeneste har jeg gjort tjeneste på Cypern, i Krajina (Kroatien i det tidligere Jugoslavien), Bosnien-Herzegovina.
Jeg blev født i Randers, hvor min mor og far havde en Bladkiosk, flyttede som 2-årig til Østerby Havn på Læsø, hvorfra min far stammer. Her voksede jeg op gennem de næste godt 3 år, hvorefter min far skulle uddannes til Fiskeribetjent og familien flyttede til Nørrebro i København. Min bror Rene blev født på Læsø i 1956 og min søster Karin, blev født i København i 1958.
I 1960 flyttede vi så til Hirtshals, hvor vores opvækst fortsatte og det blev det sted, vi betegner som vor hjemstavn. I 1969 søgte jeg optagelse i Hjemmeværnet (HJV) og blev maskingeværsskytte. 1972 blev jeg indkaldt til Artilleriet i Varde og efter et afslag fra min side om at blive uddannet til MP, blev jeg udtaget til Sergentskole.
Efter gennemførelsen kom jeg til et batteri i Varde, hvorfra jeg søgte på Løjtnantskole, bestod og kom tilbage til Varde som Artilleriobservatør. Herefter søgte jeg på Hærens Officersskole på Frederiksberg og efter endt eksamen kom jeg til Skive, hvortil min lille familie, Joan og Thomas, min søn født i 1976, flyttede. Dvs. vi boede indledningsvis i Breum men i 1979 flyttede vi ind til Skive og Thomas voksede op her.
I 2010 søgte jeg igen kontakt med HJV idet jeg ville slutte min militære løbebane, der hvor jeg startede. Jeg er nu optaget i Politihjemmeværnskompagni Skive-Krabbesholm som menig og er således tilbage ved mit udgangspunkt.Under udførelse af en af mine opgaver for soldaterforenings bevægelsen - tildeling af fortjensttegn.

Kommentarer

07.12.2015 21:15

Christian Nørremark

Hej Preben,
Rigtig flot hjemmeside.
Jeg har nogen spørgsmål vedr. dine medaljer.
Er der mulighed for at stille spørgsmål?
Fang mig på mail; Brunata@hotmail.com