Veteran Café Skive - dit fristed for Skive og Omegn

Den 29. juli 2015 så et nyt tiltag dagens lys i Skive. Denne dag åbnede Veteran Café Skive i FamilieHuset, Asylgade 4, 7800 Skive.

Er du ambulancemand, brandmand, Falckmand, frivillig i Hjemmeværn, Beredskabskorpset, Røde Kors, læge, nødhjælpschauffør, pilot, politimand, præst,  pårørende, soldat, sømand, sygeplejerske og har været udsendt i international tjeneste, så se her:

Veteraner i Skive etablerer et fristed for alle veteraner og pårørende på Møllegården i samarbejde med bl.a. Skive Kommune, hvor du kan komme og få en kop kaffe, te eller en vand og en uforpligtigende snak med andre veteraner og pårørende om dine oplevelser og evt. problemer.

Lederne er uddannet som frivillige mentorer og har stor erfaring i at støtte og hjælpe veteraner fra bla. Kammeratstøtteordningen og er ikke ansat af kommunen til at varetage et job. Vi er trænet i, at forstå, lytte og snakke med dig om dine oplevelser og kan evt. rådgive dig om, hvordan du kan komme videre med dit liv og evt. problemer.

Der udarbejdes ikke protokoller over hvem der møder, eller hvilke problemer du går og tumler med, men hvis du ønsker det, kan vi evt. sørge for kontakt til måske lige netop den sagsbehandler eller bisidder, der kan hjælpe dig videre med dine forespørgsler.

Tanken med fristedet er, at veteraner støtter veteraner og derfor er pårørende også meget velkomne, da man kan få en snak med ligesindede om hvilke problemer det kan give, at  leve sammen med en veteran, hvad enten denne er fysisk eller psykisk ramt af efter- reaktioner fra udsendelsen.

Veteran Café Skive er åben alle onsdage i ulige uger i perioden 1700 - 2000.

Vel Mødt.

Preben Sloht

Formand

Veteran Café Skives hjemmeside finder du her:

www.veterancafe.dk

 

 

Vort nye domicil - FamilieHuset, Asylgade 4, 7800 Skive